Proiect procuror Panait

Blogul unui procuror care n-a fost sa fie.

Sa ne amuzam cu Funar

Posted by sorintiteica pe aprilie 22, 2008

Intrucat suntem intr-o saptamana in care ar trebui sa fim mai relaxati, mai putin incruntati si mai rabdatori cu erorile celor din jurul nostru va propunem un mic concurs: Cea mai trasnita propunere legislativa sau Cum se rateaza un subiect serios.

Unic concurent si de departe castigator cu coronita d-ul senator Gheorge Funar.

In februarie 2007, d-ul senator, impreuna cu cativa semnatari de ocazie, depun la Senat o fascinanta Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare„. Titulatura serioasa ascunde un continut sugubat. Propunerile de modificare a Legii 304/2004 sunt urmatoarele:

– „se interzice procurorilor sa intre sau sa iasa din salile de judecata, (nb:virgula senatorilor) impreuna cu completul„;

– procurorii „participa, in conditiile legii, la sedintele de judecata unde indeplinesc rolul de avocat al Statului, iar locul lor se afla in banca avocatilor„;

E evident ca d-ul senator a ratat sibilinic punerea serioasa in discutie a doua probleme fundamentale legate de statutul procurorilor: garantiile privind impartialitatea si aparenta de impartialitate a instantelor de judecata si natura functiei de magistrat de parchet.

NB: Va punem la dispozitie Hotararea nr. 111/2000 a CSM intitulata Regulamentul privind organizarea salilor de sedinta din instantele judecatoresti, precum si un punct de vedere mai recent al CSM care reitereaza obligativitatea acesteia. Altfel spus, Funar avea o intuitie buna: locul procurorilor nu este langa judecatori, asta indiferent de cine stinge ultimul lumina in sala de judecata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: