Proiect procuror Panait

Blogul unui procuror care n-a fost sa fie.

Eroare judiciara sau cum iti trece cheful de glosari teoretice

Posted by procurorpanait pe aprilie 16, 2008

In seara asta am citit un material care m-a cam tulburat. Mi-a cam risipit cheful de a mai face analize prea subtile referitoare la nefericitul asta de sistem judiciar.

„Un iesean care a stat peste 3 ani de zile arestat pentru o crima asupra unei femei a fost scos basma curata dupa 8 ani. Un procuror criminalist a strins probe impotriva lui, l-a arestat si l-a trimis in judecata. Doua instante l-au gasit nevinovat, iar o a treia a trimis dosarul inapoi la Parchet pentru refacerea cercetarilor.

Un al doilea procuror criminalist a luat toata vina de pe umerii celui acuzat, spunind ca nu el a comis crima. Pina sa obtina aceasta solutie in dosar, barbatul a petrecut 3 ani de zile in arest si in penitenciar. Procurorul care l-a trimis in judecata sustine si acum ca el este criminalul. Cel de-al doilea sustine ca acesta a fost o victima a justitiei.”

sursa: Ziarul de Iasi, 16 aprilie 2008

Este vorba despre un om care sufera cat se poate de concret si fizic din cauza unui mecanism de zdrobire a destinelor preluat ca atare dintr-un comunism in care indivizii nu contau in fata sistemului. Pe langa grozavia incaierarii unor procurori pe suferinta omului, uitati-va numai la perioada arestului preventiv. 3 ani de zile, intr-un spatiu al civilizatiei (europa) in care nici pentru terorism sau alte infractiuni grave nu se sta atat. Intamplator il cunosc pe Vali Iordan si am deplina incredere in judecata lui profesionala. Insa acest lucru conteaza prea putin, pentru ca indiferent ce se va intampla, dupa 3 ani de arest preventiv si 8 ani de procese, va fi greu ca cel trecut prin asa ceva sa primeasca o justa reparatie.

Reclame

Un răspuns to “Eroare judiciara sau cum iti trece cheful de glosari teoretice”

  1. http://www.ziarulcn.com/articol4872/Procurorul-Iacobescu-toaca-banii-Romaniei-la-CEDO.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: